« Alla artister

KROCK

Gränsöverskridande nutida elgitarrister
Klassisk/operaNutida/experiment
KROCK är huvudsakligen en elgitarrkvartett, men repertoaren innehåller stycken för allt från en elgitarr till utökad elgitarrorkester med pukor, elbasar, blockflöjter och melodika. Ensemblen har under sina 6 år redan hunnit lägga ett trettiotal verk på repertoaren, varav de flesta skrivits direkt för KROCK. Förutom ett dynamiskt och nyfiket kammarmusicerande är det ständiga ifrågasättandet och utvecklandet av konsertformen en viktig del i ensemblens arbete. Där spelar oväntade miljöer, publikgrupper och tolkningsprocesser en viktig roll i strävan efter att skapa fruktsamma möten mellan musik, publik och konstnärer i ett så brett spektrum som möjligt. KROCK har spelat på festivaler, i industrimiljöer, på fester, dansbanor, barer, klubbar och konserthus.
Visa merVisa mindre
För närvarande jobbar KROCK med:
Kostym — Ett antal spännande konstnärer inom olika fält får fria händer med KROCK och en utvald repertoar, som återvinns gång på gång i ny skepnad och med nya perspektiv.
I Samexistens — Tillsammans med Stockholm Saxofonkvartett spelar KROCK verket I samexistens av Fabian Svensson för skolelever i alla åldrar, MC-knuttar, politiker såväl som "vanliga" konsertbesökare.
Debutskiva — som snart kommer ut på Fylkingen records. Verk av Ida Lundén, Tony Blomdahl, Per Magnusson, Malin Bång och Christofer Elgh.
Work in progress — I Samarbete med C-Y Contemporary utforskas nya marker och banar väg för ett antal nya stycken för elgitarr

KROCK består av Pascal Jardry, Danjel Röhr, Mikael Gillefalk och John Viklund.

Info

Bilder