« Alla artister
foto Johannes Ferm Winkler

Långbacka/Bådagård

Singer/songwriterpop med en stor portion folkmusik.
Folk/världsmusikPop/indie/rock/urban
Maja Långbacka och Matilda Bådagård, båda sångerskor, violinister och ”mulitmusiker” har rötterna i olika musikaliska världar. Långbacka i folkmusiken och Bådagård i jazz och pop.
Tillsammans bildar de duon Långbacka/Bådagård, där de har som mål att inte förutbestämma genre eller stil eller utan låta sina samlade musikaliska erfarenheter koka samman till en smältdegel. De komponerar, producerar, arrangerar och spelar alla instrument själva.
Visa merVisa mindre
De har kallats för ”de nya protestsångarna” av media och öppnat Me Too Swedens manifestation med sin låt Wake us up. Live går de mellan nedskalade arr på bara två fioler eller bara två röster, till loopade beats och stora cinematiska ljudlandskap. Långbacka/Bådagård tar avstamp i det innerliga, folkliga och traditionella och går vidare med poppiga arrangemang och liveteknik. Hösten 2018 kom duons kritikerrosade debutalbum Wake us up och i samband med det genomförde de en större turne´ i Sverige, Norge och Finland. De har även spelat konserter för högstadie- och gymnasieungdomar.

Under våren 2019 har de turnerat flitigt runt om i Sverige och porträtterats i ett längre reportage i SVTs kulturmagasin Sverige. Deras musik har även använts i tv-serier och duon har komponerat musik till kortfilm.

”Resultatet är eget, inte besynnerligt utan eget som i unikt. Ingen låt på skivan är den andra lik men ändå finns här en solid känsla för helheten. Långbacka/Bådagård debuterar här som duo med en angelägen blandning av rootsig americana, folkvisa, pop och protestsång.”
(Lira)

”I den smältdegel där deras musik formas, uppstår ett alldeles eget sound... ”...musik som skär över många genregränser och med lätt egensinne utmanar det konventionella och strömlinjeformade. Den här duon går sina egna vägar med ett mycket personligt anslag i musiken. ” (Länstidningen Östersund) 

Bokas av MTA production
hilda@mtaprod.se

Info

Video

Bilder