« Alla artister
foto Eva Lindblad

Lina Forsberg - Kompani Dagg

Nyskriven musikteater för barn och unga
FörskolaIngår i Kulturkatalogen Region Stockholm 2022/2023
Lina Forsberg skriver och spelar musikteater för barn och unga, främst genom sitt musikteaterkompani Kompani Dagg, vars musikaler för barn och deras vuxna turnerar runt om i landet till allt från förskolor, kulturhus och utomhusscener till bibliotek. Musikglädjen och kärleken till musikal som konstform står alltid i centrum.

Föreställningarna har valts ut av flera musiknätverk runt om i landet så som Länsmusiken i Stockholm, Kultur i Halland, Musik i Uppland, Kultur i Väst och Parkteatern - Stockholms stadsteater. 
Visa merVisa mindre
Sedan starten 2015 har KOMPANI DAGG producerat: Till havs med Bröderna Sjöström (2015), I vår sånglåda (2017), Barnens Allsång med Bröderna Sjöström & Sjömansorkestern (2018). Hösten 2022 har Dumma fula dag premiär. Målsättningen är att låta alla barn, oavsett bakgrund, få uppleva musikteaterns magi.

Sagt om I vår sånglåda av Kompani Dagg:
”Dom hade ett kroppsspråk, en mimik, använde sin röst på ett sånt fantastiskt sätt så de fick alla dessa 30-40 barn att fullständigt bli uppslukade av deras föreställning i drygt en halvtimma.” Kerstin Bjärnstedt från Läs för mig-podden.

FÖRESTÄLLNINGAR

I VÅR SÅNGLÅDA
– musikteater för de yngsta
I vår sånglåda är en interagerande, varm musikpjäs med helt nyskriven musik gestaltad av två skådespelare där nyfikenhet, musikglädje och fantasin står i centrum. Den riktar sig till barn 1 - 5 år och innehåller fler interaktiva moment där publiken får hjälpa till att sjunga, dansa och vara orkester.

DUMMA FULA DAG
–nyskriven musikal där små och stora känslor får utlopp med hjälp av musikteaterns magi. Dumma fula dag är en komisk, varm musikal där känslorna åker berg och dal-bana för barn 2-6 år och deras vuxna. Det går ner och upp, det svänger och det svänger fort - precis som det är i livet och igenkänningen är hög. Vi möter vi ett syskonpar där lillasyster vaknar på helt fel sida och inget kan få henne på andra tankar, hur mycket storasyster än försöker.