« Alla artister
foto Nikola Stankovic 

Lönnebergakvartetten

– producerar föreställningar för både skola och familj med måttot Klassisk musik till ALLA.
CoronaFör äldreFörskolaKlassisk/operaSkapande skolaÅk F-6
Välkommen till den sjungande stråkkvartetten - en helt unik kvartett som sedan grundandet 2006 turnerat flitigt för både barn och vuxna, i både slott och koja, skolor och konsertsalar.  Lönnebergakvartetten består av fyra av våra mest anlitade frilansmusiker Malin-My Wall, Hanna Wiklund, Jonna Inge och Magdalena Mårding. Deras skolföreställningar har spelats för tusentals barn över hela Sverige bl a som del i utbuden hos Länsmusiken Stockholm, Länsmusiken Kalmar, Västmanlands länsmusik, Musik i Väst och Scenkonst Sörmland, och har blivit enormt väl mottagna med stor entusiasm från elever och lärare.
Visa merVisa mindre
SKAPANDE SKOLA
Lönnebergakvartetten kan bokas inom skapande skola för olika åldersgrupper, och de spelar då en av föreställningarna nedan och följer sedan upp med en workshop med eget skapande i mindre grupper och till sist en avslutande gemensam samling.

Tårtsväng med Pippi och Beethoven 5 - 9 år
Ett spännande, lustfyllt och lättillgängligt möte med klassisk musik, blandat med favoriter från bl.a. Astrid Lindgrens sagor. Tårtsväng kan även spelas utomhus, under tak.

Den Du Är 10 - 13 år
Kvartetten vrider och vänder på begrepp och undersöker världens mest existentiella ämne: Den Du Är. Med musiken som ledsagare rör de sig bland de frågor och funderingar som elever i mellanstadie- åldern ofta bär på. 

Läs mer i pdfer här intill.

ALLA TIDERS STRÅKKVARTETT
Under namnet Alla tiders stråkkvartett presenterar kvartetten program för vuxna där de blandar klassiskt med visor, jazz och pop. Stråk blandat med sång! 

PROGRAM
Populärmusik i stråktappning - godingar av Sten/Stanley, Abba, Hasse å Tage, Beatles, Elvis mfl.
Tidlös musik - jazz, tango och evergreens. 
Klassiska pärlor - t ex Mozarts Eine kleine Nachtmusik, Bizets Carmen och Strauss Wienervalser.  
Jul och midsommar 

Alla tiders stråkkvartett har varit en del av Kultur i vårdens utbud sedan 2006 och ser mötet med gamla och sjuka som en av deras viktigaste kulturgärningar.

Mer info i pdf här intill