« Alla artister
foto Anna Lindberg

Lucy Rugman

Klassisk klarinettist – solist och kammarmusiker
Anpassad grundskolaKlassisk/opera
Lucy Rugman är frilansklarinettist och projektledare. Hon framträder regelbundet med många av de professionella orkestrarna runt om i landet, så som Gävle Symfoniorkester, Kungliga Operan och Västerås Sinfonietta. Hon har även turnerat med Stockholm Concert Orchestra och Andrea Bocelli, och medverkat i ett antal föreställningar på Oscars teatern. 

Lucy är även initiativtagare till Fritt spelrum – ett projekt som skapar nya möjligheter för barn inom anpassad grundskola att musicera. Hon vill vidga uppfattningen om dessa barns förmåga att skapa och uppleva musik och låta barn och ungdomar med funktionsvariationer ta plats i de finaste konsertrummen och på de bästa scenerna. Hittills har Kungliga Filharmonikerna, Västerås Konserthus, Gävle Symfoniorkester och Stockholm Concert Orchestra medverkat i projektet. Läs mer här: 
Visa merVisa mindre
I sitt arbete för jämlikhet vlll Lucy lyfta fram musik av kompositörer som varit bortglömda kanske på grund av hudfärg eller kön. Lucy kommer under 2021 bl a medverka i ett framförande av Samuel Coleridge-Taylors klarinettkvintett från 1906, ett romantiskt mästerverk av en afro-brittisk kompositör som har beskrivits som lika fint som Brahms klarinettkvintett. Verket har aldrig tidigare spelats i Sverige.

ENSEMBLER
Ensemble Juno (med Elinor Berg - valthorn), är en ensemble som brinner för normbrytande musik och text för en stund av reflektion, eftertanke och påfyllning av energi. De vill med vacker och intressant musik och berörande texter lyfta viktiga ämnen som kärlek, gemenskap och acceptans för våra medmänniskor i en orolig tid.

Stockholmsbaserade blåskvintetten NOVARTE bildades 2017. De brinner särskilt för samtida repertoar, men de har också klassiker som Carl Nielsen, Jacques Ibert och György Ligeti på sin repertoar. NOVARTE wind quintet har flera olika konsertprogram att välja mellan, men de sätter också ihop skräddarsydda program.