« Alla artister
foto Christopher Anderzon

Maja Heurling

Vissångerska och artist
Visor/singersong
Maja Heurling är vissångerska och artist med flera cd-produktioner i bagaget. Förutom sina egna sånger, har hon gjort sånger utifrån Moa Martinsons liv och verk, och är aktuell med tonsättningar av emigranten Signe Aurells dikter. Maja spelar även musikteater för barn i gruppen Dramadrottning.
Visa merVisa mindre
Med klar röst och stark scennärvaro förmedlar Maja sina texter. De egna sångerna handlar om relationer och separationer, normer och konventioner och längtan bort från desamma. Texterna är poetiska och intelligenta och överraskar ofta med att sätta fingret på detaljer alla känner igen, men få lyckas fånga upp så precist.

Irrbloss
Maja är aktuell med ett uppmärksammat projekt kring emigrantpoeten Signe Aurell. Tillsammans med Ola Sandström har hon tonsatt och spelat in Signe Aurells dikter – 100 år efter att de gavs ut av Signe själv, på svenska i Minnesota. Skivan Irrbloss kommer släppste i oktober 2019 och nu väntar turné med föreställningen Signe Aurell – Irrbloss, tillsammans med Ola Sandström. Föreställningen kan även bokas som kvartett med violinisten Livet Nord och basisten Daniel Wejdin. Pressröster om Irrbloss HÄR och HÄR. Föreställningen kan även ges med workshop för skolan, se mer info i pdfer här intill.

”en välbehövlig ny röst…. Gillar du Melissa Horn kommer du att älska Maja Heurling.”  - nyaskivor.se 

”Man får ett stort stycke liv i knät – men man tröttnar inte på det.”  - Kjerstin Norén