« Alla artister
foto Christopher Anderzon

Maja Heurling

Visor/singersong
Maja Heurling är vissångerska och artist med flera cd-produktioner i bagaget. Förutom sina egna sånger, har hon gjort sånger utifrån Moa Martinsons liv och verk, och är aktuell med tonsättningar av emigranten Signe Aurells dikter. Maja spelar även musikteater för barn i gruppen Dramadrottning.
Visa merVisa mindre
Med klar röst och stark scennärvaro förmedlar Maja sina texter. De egna sångerna handlar om relationer och separationer, normer och konventioner och längtan bort från desamma. Texterna är poetiska och intelligenta och överraskar ofta med att sätta fingret på detaljer alla känner igen, men få lyckas fånga upp så precist.

Under hösten 2019 är Maja aktuell med ett uppmärksammat projekt kring emigrantpoeten Signe Aurell. Tillsammans med Ola Sandström har hon tonsatt och spelat in Signe Aurells dikter – 100 år efter att de gavs ut av Signe själv, på svenska i Minnesota. Skivan Irrbloss kommer släpps den 18 oktober 2019 och sedan väntar turné med föreställningen Signe Aurell – Irrbloss, tillsammans med Ola Sandström. Föreställningen kan även bokas som kvartett med violinisten Livet Nord och basisten Daniel Wejdin. Pressröster om Irrbloss HÄR och HÄR.

”en välbehövlig ny röst…. Gillar du Melissa Horn kommer du att älska Maja Heurling.”  - nyaskivor.se 

”Man får ett stort stycke liv i knät – men man tröttnar inte på det.”  - Kjerstin Norén 


Info

Video

Bilder