« Alla artister

Maria Kihlgren

Konsertpianist
Klassisk/opera
Maria Kihlgren, solistdiplom från Hochschule für Musik und darstellende Kunst i Wien, har förutom i Sverige konserterat i flera europeiska länder samt i USA och Sydamerika, där hon som svensk representant gav en pianoafton vid XI. Internationella pianofestivalen i Bucaramanga, Colombia. Maria är ofta anlitad som kammarmusiker, bland annat i Stockholms Konserthus.
Visa merVisa mindre
Maria Kihlgren har gett ut fyra album vilka alla har följts upp av fina recensioner, och de finns nu utgivna i en samlingsbox av skivbolaget Sterling; Great Classical Piano Experiences (2021). Så här skriver brittiska branschtidningen Grammophone. "Kihlgren's playing is consistently satisfying and the recordings /.../ are in the main excellent."Nordic Master composers
Marias senaste album gavs ut 2020 och består av en delikat och fint curerad repertoar med Wilhelm Stenhammar, Edvard Grieg, Jean Sibeilius och Carl Nielsen.  

"Nordic Master composers är en härlig blandning av kortare stycken blandat med Griegs långa Ballad i g-moll och Nielsens Tema med variationer. Här finns en innerlighet – det handlar om förståelse för musikens inre väsen – men även de snabbaste takterna ges innebörd. Maria Kihlgren spelar inte för att imponera. Lyssnaren leds istället in till att koncentrerat ta in musikens själsdjup. Konstens storhet finns i det enkla." Carl-Henric Malmgren/Magasin Opus


DISKOGRAFI
Great Classical Piano Experiences (2021) samlingsbox
Nordic Master composers (2020)
Maria Kihlgren, piano (2015)
Romantic Silhouettes (2013)
Music from the Mediterranean (2008)


Fler recensionscitat:
”Spelet är inspirerat och styckena så spännande. Teknik och musikalitet i kombination! En verklig talang.” 5 stjärnor från James Pleasance, London (Amazon.co.uk)  

Romantic silhouettes (2013) har fått lovord bl a från Fanfare Magazine (USA) som gett skivan ”recommendations”. 

Marias skivor finns bl a på Spotify och iTunes och de kan även köpas via hennes hemsida. 

Läs utdrag av konsertrecensioner här: Du kan också hitta mer om Maria och recensioner på hennes hemsida:


Info

Video

Bilder

Dokument