« Alla artister

Maria Kihlgren

Konsertpianist
Klassisk/opera
Maria Kihlgren, solistdiplom från Hochschule für Musik und darstellende Kunst i Wien, har förutom i Sverige konserterat i flera europeiska länder samt i USA och Sydamerika, där hon som svensk representant gav en pianoafton vid XI. Internationella pianofestivalen i Bucaramanga, Colombia. Maria är ofta anlitad som kammarmusiker, bland annat i Stockholms Konserthus.
Visa merVisa mindre
NYTT ALBUM 2020 – Nordic Master composers
Missa inte Marias senaste album som består av en delikat och fint curerad repertoar med Wilhelm Stenhammar, Edvard Grieg, Jean Sibeilius och Carl Nielsen.  

"Nordic Master composers är en härlig blandning av kortare stycken blandat med Griegs långa Ballad i g-moll och Nielsens Tema med variationer. Här finns en innerlighet – det handlar om förståelse för musikens inre väsen – men även de snabbaste takterna ges innebörd. Maria Kihlgren spelar inte för att imponera. Lyssnaren leds istället in till att koncentrerat ta in musikens själsdjup. Konstens storhet finns i det enkla." Carl-Henric Malmgren/Magasin Opus


DISKOGRAFI
Nordic Master composers (2020)
Maria Kihlgren, piano (2015)
Romantic Silhouettes (2013)
Music from the Mediterranean (2008)

Alla Marias album har fått fina recensioner - nedan några exempel.  Läs fler på Marias egen sida:

”Spelet är inspirerat och styckena så spännande. Teknik och musikalitet i kombination! En verklig talang.”  5 stjärnor  från James Pleasance, London (Amazon.co.uk)  

Romantic silhouettes (2013) har fått lovord bl a från Fanfare Magazine (USA) som gett skivan ”recommendations”

Marias skivor finns bl a på Spotify och iTunes och de kan även köpas via hennes hemsida. 

Info

Video

Bilder