« Alla artister
foto Gregorio Hagelin

Maria Llerena

Oemotståndliga rytmer för stora och små
Anpassad grundskolaFolk/världsmusikFör äldreFörskolaÅk 7-gymnÅk F-6
Maria Llerena, kubansk sångerska och dansös. Maria var sångerska och dansös i världsberömda Edmundo Ros Orkester som hon turnerade med över hela världen, innan hon blev salsapionjär i Sverige. Hon blev Flickan i Havanna med hela Sverige när hon 1967 debuterade i Hylands Hörna i SVT. Maria LLerena har bl a mottagit S:t Eriksmedaljen, Stockholm Stads Hederspris och SKAP-stipendiet.
Visa merVisa mindre
Baby salsarytmik är en mycket uppskattad verksamhet inriktad på de minsta barnen. Den är etablerad sedan många år på Mosebacke Terrass i Stockholm och det är också ett efterfrågat inslag på Stockholms Kulturfestival. Runt kongatrummor sjunger och dansar föräldrar med sina bebisar (+ syskon) till svenska barnvisor och Evert Taube i afrikansk och latinamerikansk tappning, som salsa, chachacha, rumba, konga. Föreställningen ges även på förskolor 1 - 4 år

Karibisk Karneval 4 - 9 år
En färgsprakande Karibisk Karneval med musik, rytm och glädje. Barnen får låna karnevalskläder, hattar och instrument och det hela avslutas med ett karnevalståg.

Conga till Fredrika Bremer 13 - 19 år + vuxna
– kubansk musik från Fredrika Bremer till i dag.  
Ett sång, musik, dans -och berättarprogram som speglar den Kubanska musiken från Fredrika Bremer till i dag med Maria Llerena och Maykol, två artister som båda är födda och uppvuxna på Kuba. 

För personal som arbetar med barn
Maria håller också kurser för att ge ny inspiration till musik- och rytmikundervisningen. 

Funktionsnedsättning
Maria har stor erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning av alla slag, med program inriktade på rörelse och deltagande. Maria kan teckenspråk.

Program för äldre
Maria berättar med sång och dans om sitt liv på Kuba och i Sverige. Maria ackompanjerar sig själv med kongatrummor och framför latinska evergreens och även Evert Taubes sångskatt i en ny tappning. Programmet avslutas med en karibisk karneval där alla får låna marackas och färgglada halmhattar. Marias klädsel är glitter från topp till tå. Hennes program är en upplevelse för öra, öga och hjärta med mycket värme och glädje och visar att fast vi är olika har vi också mycket gemensamt.

Mer info finns i pdfer här intill.