« Alla artister

Maria Rosén

”...en sångröst som förmår uttrycka allt från vaggande vemod till frigjorda språng” Göteborgsposten/Lis Hellström Svenningson
Visor/singersong
Maria Rosén är en nyckelfigur från den progressiva musikrörelsen. Med förflutet i band som Anton Svedbergs Swängjäng och Norrbottens Järn tillhör hon de artister från proggrörelsen som forfarande är aktiva och som skapat en mångårig solokarriär. Maria har även varit aktiv som teatermusiker på bl a Helsingborgs Stadsteater och Norrbottensteatern.
Visa merVisa mindre
Maria framför sina mycket egna vackra, tokiga, berörande sånger varvat med berättelser och betraktelser ur livet. 
Rolig som få och Hjärteknipande med en direkt, naturlig publikkontakt. Hon fordrar en mindre lokal och en lyssnande publik. Det brukar inte vara något problem, den blir trollbunden

Ett av Marias program är Längtan efter ljusett program med temat Tro Hopp och Kärlek för människor som vill ha en upplevelse med kvalitet och mening. Lämpat för exempelvis soppluncher, eftermiddagskaffe etc för daglediga, eller vid mysiga "kura-ihop-sig-kvällar"med té och scones. Maria har även tonsatt diktare som Werner Aspenström och Stig Dagerman.

Presscitat:
”Och när hon sjunger sin egen komposition Kärl-Ek är det svårt att värja sig. Musiken flyter framåt, plockkompet driver snabbt men försiktigt, rösten fylls av en primal längtan. Det är hypnotiskt vackert i sin enkelhet, faktiskt.” 
Norrbottenskuriren/Ida Fredriksson 

”Maria Rosén har faktiskt en ganska ovanlig förmåga att tala direkt till publiken, med hjärtskärande allvar  och glimrande humor, mycket äkta och varligt.” 
Sydsvenska Dagbladet/Ylva Gislén 
Info

Video

Bilder