« Alla artister

Milles Resa - en skogssaga

En föreställning om människans behov av att få plats, att få ta plats och att bli sedd.
Skapande skolaÅk F-6
Jag är arg! Jag får inte plats! Barnet Mille gör en resa i stark affekt. Mille möter en vägvisare och får möta sina olika känslor tillsammans med de förbluffande figurer han möter: den arga Björnen, den sorgsna Åsnan och den praktfulla Påfågeln. Med på färden genom de olika temperamenten finns hela tiden musiken med sin förlösande kraft. I Milles resa varvas dialog och gestaltning med levande musik på violin och dragspel i en självklar helhet.
Visa merVisa mindre
Föreställning plus dramalek:
När möjlighet finns kombineras föreställningen med en prolog av inledande dramalek med publiken. Dramaleken är utöver härlig "uppvärmning" ett sätt att göra publiken delaktig i både kropp och sinne. Efter föreställningen diskuterar aktörer med publik om känslorna som agerats.

Skapande Skola: 
Milles resa passar mycket bra som Skapande skola eftersom föreställningen kan kombineras med dramalek med eleverna. En förutsättning för dramalek är ett lagom antal närvarande och alltså helt beroende av sammanhang. Exempel på ett bra dagsupplägg är dramalek i flera små grupper under förmiddag samt föreställning med alla barn som publik efter lunch.

Milles Resa riktar sig till barn 5-8 år men även denna åldersgrupp i kombination med pensionärs-/äldregeneration. Vi för ett aktivt publikarbete för att sammanföra dessa grupper i en gemensam upplevelse bl a med ekonomiskt stöd från Lars Hiertas minne.  

Medverkande: Hanna Wiklund och Gunilla Wiklund Regi: Bo Lindell (Musikteater 89)   
Musik: Utdrag ur "Årstiderna" av A. Vivaldi m.m. arrangerat för violin och dragspel.

Mer info i PDF här intill.