« Alla artister
foto Johan Bergmark

Ninna Gudmundsson

Poetiska, innerliga sånger och fioltoner
Folk/världsmusikFör äldreTonsättareVisor/singersong
Ninna Gudmundsson är visartist, musiker och kompositör. Som soloartist eller med ensemble spelar hon konserter med sina poetiska, berörande och melodiska sånger med starka
texter. Gärna blandat med svensk folkmusik. Mellanpratet och kontakten med publiken är en viktig del, i konserter som bjuder på glädje, djup, värme och skönhet. Och ett sväng! Ninnas önskan är att inspirera till att våga tro på sina drömmar.
Visa merVisa mindre
Under oktober 2021 släppte Ninna sitt första album Katten i fönstret, där hon tillsammans med Stråkkvintetten framför sina sånger i vackra och varierade stråkarr. Ninna har skrivit all musik, text och arrat låtarna för piano och stråkkvintett. Hon sjunger och spelar piano och (på några spår) fiol. Förutom sångerna är det en solomeditation för fiol på nästan 6 minuter, och ett pianostycke. 
 
Läs mer i bifogad pressrelease från Ninnas förlag och skivbolag XTC.

Ninna och Stråkkvintetten spelar konserter på visscenen, teaterscenen, kulturscenen, i kyrkor, församlingshem, lunchträffar, i vården.

Musikerna i Stråkkvintetten är: Andreas Forsman och Sofia Wänström Sundström - fiol, Thomas Ringqvist - viola, Johan Kyllmar - cello och Sven-Erik Johansson/Mattias Normell - kontrabas.

Ninna gör även program som soloartist med sång, piano och fiol, och i duo/trio tillsammans med Sven-Erik Johansson - kontrabas och Hans Lundqvist - gitarr.

Drömmar som ljus på min väg 
En poetisk, musikalisk föreställning om att våga säga ja till längtan och drömmar. Om att känna pirret och porlet från själen, och följa det.

Se hur solen bjuder in! 
Ett program med ljus och rörelse, vemod och solglitter