« Alla artister

Oddjob

Flerfaldigt grammisbelönad innovativ jazz
FörskolaJazz/improvisationÅk F-6
Oddjob har under snart två decennier hyllats av publik och kritiker för album och konserter både på hemmaplan och ute i världen. Aldrig rädda för att ta nya grepp om jazzen kammade de 2016 hem ytterligare en grammis för sitt nya spännande album "Folk". Här utforskar gruppen svensk folkmusik genom att sampla och använda fältinspelningar som grävts fram ur Svenskt visarkivs digra samling. 

Albumet har hyllats av såväl kritiker som publik, med ett snitt på 4,5 på kritiker.se, och full pott från både Dagens Industri, DN och Lira. DN's jazzskribent listade den på första plats bland årets utgivningar, och den har nominerats till både Grammis och Manifest.
Visa merVisa mindre
Grammis-nomineringarna har haglat över gruppen och redan det självbetitlade debutalbumet (utgivet 2002) belönades med den åtråvärda statyetten. På Grammisgalan 2014 var det dags igen då Oddjob tog emot priset för Årets Barnalbum. På galan tackade de sina förebilder som J.Johansson, G. Riedel, J. Wadenius m fl. Temat för musiken är djurens värld och riktar sig till de mindre lyssnarna. Oddjob vill skapa musik som är improviserad, lekfull och som utmanar och inspirerar barnen.

Oddjob bjuder på kokande sväng, deras musik står ständigt i förnyelse, och deras musik är alltid Oddjobsk; spännande, innovativ, inåtriktad, utåtriktad samt supersvängig med ett telepatiskt samspel utöver det vanliga.

Goran Kajfes - trumpet, effekter, congas Per Ruskträsk Johansson - saxofoner, basklarinett, slagverk Peter Forss - elbas, kontrabas, synthbas Daniel Karlsson - piano, orgel och synth Janne Robertsson - trummor, slagverk