« Alla artister
foto Aron Mattson

Ola Sandström

I en genre där traditionen väger tungt blickar han alltid framåt. En orädd viskonstnär som har hjärtat i samtiden. SKAP
Visor/singersong
Ola Sandström är gitarrist, kompositör och sångare. Ola har bl a erhållit Olle Adolphson-stipendiet, STIM-stipendiet och SKAP’s musikpris i kategorin visa för "förtjänstfulla insatser för den svenska musiken". 2019 släpptes skivan Irrbloss – tonsatta dikter av USA-emigranten Signe Aurells dikter tillsammans med Maja Heurling. 2021 släpptes ASKA - ett album som symboliserar ett nytt hopp och en ny tid, tillsammans med några av våra mest välrenommerade musiker. Båda skivorna har rönt stor uppmärksamhet i svensk press.
Visa merVisa mindre
PRESS om ASKA:

"När orden förenas med Sandströms musik och röst och det känsliga spelet från medmusikerna växer också en känsla av ljus och förtröstan fram. Och den färgar hela det sällsynt helgjutna albumet." – Alexander Agrell, Sydvenskan 

Lyser med innerlig röst. Ensemblen är fantastisk. – Anne Brügge, LIRA

"MAGI. Fantastiskt ljud också. Både ljud och sound." – Nino Ramsby

PROGRAM

ASKA – ett album och ett projekt som utarbetades och planerades under tidig vår 2020 då pandemin var ett faktum. ASKA symboliserar ett nytt hopp och en ny tid genom att våga förhålla sig till döden och uppehålla sig kring teman som gör upp med det gamla och vill sträva vidare.

Musik, bearbetningar och arrangemang är skrivna av Ola Sandström. Texter av Carl Michael Bellman och Karin Boye varvas med instrumentala kompositioner.

Petter Berndalen – slagverk, Pär-Ola Landin – kontrabas, Lisa Långbacka – dragspel, Helene Norrman – dobro, Lisa Rydberg – fiol, Lisa Östergren – sång, Jonas Östholm – piano

ASKA går att boka som duo, trio upp till åtta personer.

OLA SANDSTRÖM SOLO – Ola framträder ofta ensam med gitarr och sång. Han har en rik repertoar och stilkännedom och anlitas till alltifrån konserter till ceremonier, exempelvis begravningar. Ola Sandströms musicerande kännetecknas av balans och poetiskt meningsskapande i gitarrspel, personliga arrangemang och ett sätt att tolka sångtexter med omsorg om språkets nyanser utan stora åthävor.

Ola kan bokas med programmet ELDKLOTTER där han sjunger sina egna tonsättningar av Tomas Tranströmer – går även att bokas som duo med kontrabas. Det går också att boka Ola för ett program med blandade visor/tonsättningar av Dagerman, Boye, Tranströmer, Taube, Bellman m fl. 

IRRBLOSS – tonsatta dikter av Signe Aurell
Bokas som duo med Maja Heurling, eller som kvartett med Livet Nord - Violinquinton och Daniel Wejdin - Kontrabas

VÄGEN HEM – Ola Sandström och Jonas Östholm tolkar Karin Boye.