« Alla artister

Pärlor för svin

En av Nordens mest framgångsrika och originella ensembler för ny musik
Nutida/experiment
Pärlor för svin är en kulturell händelse. Deras konserter kombinerar mästerlig teknik och musikalitet med en avslappnad scennärvaro som transformerar nutida musikkonserter till njutbara och underhållande evenemang. De har själva beställt fler än 90 verk på ca 5 minuter vardera från tonsättare i 19 länder.
Visa merVisa mindre
Pärlor för svin grundades 1995 och blev snabbt en av Nordens mest framgångsrika och originella ensembler för ny musik. Förutom sin ordinarie beställningsverksamhet har gruppen haft ett flertal lyckade samarbeten och workshops med tonsättarelever från bl a Musikhögskolan i Stockholm och Gotlands tonsättarskola. Pärlor för svins avslappnade stil och direkta publiktilltal på konserterna har gjort dem attraktiva för en mängd olika festivaler världen runt.

Pärlor för svin är nyskapare när det gäller att föra ut konstmusiken till miljöer där den normalt sett inte spelas. Technofestivaler, utomhuskonserter, jazz- och rockklubbar etc. är självklara spelplatser likaväl som de etablerade auditorierna för klassisk musik. Alla spelplatser är lika viktiga. Både musikerna och publiken har kul, överallt!

George Kentros, violin Mats Olofsson, cello Sara Hammarström, flöjt Mårten Landström, piano