« Alla artister

Per Boysen

Mellan folkton och rymdmusik
Folk/världsmusikJazz/improvisationNutida/experiment
Instrumentet Chapman Stick har en överjordiskt vacker klang liknande harpa, klassisk gitarr och konsertflygel. Per Boysens instrumentala solokonserter rör sig mellan två poler: Å ena sidan klassiker i Jan Johanssons, Alf Hambes och Eric Saties anda, egna originalkompositioner och sekelgamla folklåtar - å andra sidan experimenterande material som “Musique Concrete” utförd i realtid med digital teknik. 
Visa merVisa mindre
Per har uppträtt på världsberömda scener som North Sea Jazz Festival i Rotterdam och Présences Electronique i Paris samt turnerat i USA, Europa och Sydostasien. Observera att konsertprogrammet kan anpassas med hänsyn till graden av “igenkännbara låtar” respektive “nya spännande klangvärldar”. 

Per Boysen har tidigare jobbat med kända artister på turnéer och skivor (exvis guldsäljare med Peter LeMarc, internationellt majorbolagslanserade Plastico), gjort mediamusik, turnerat världen över samt erhållit stöd och utmärkelser från svenska Konstnärsnämnden, Universal Audio och privata utländska donatorer. Han har även erhållit läromedelsförfattarstipendium för boken “Musik som levebröd”.

”Per Boysens liveloopade ambience-musik med lager på lager av sax- och flöjtslingor var en verklig upplevelse och det var tydligt att han använde elektroniken för att skapa ett personligt uttryck utan att vara slav under tekniken.” Smålandsposten

”En av festivalens höjdpunkter var svenska gitarristen, flöjtisten och saxofonisten Per Boysens Jon Hassell-liknande soundscapes.”
Guitar Player Magazine, USA

“Det känns skönt när alla tonerna klingar så rent och musiken berättar en historia. Verkligt läkande, helande musik!” 
Entusiastisk lyssnare vid oannonserad “guerilla-konsert” i offentlig miljö

Info

Video

Bilder

Dokument