« Alla artister
foto Amanda Lindgren

Pia del Norte Pohjakallio

Perkussiv dansare med flamenco som specialitet.
Folk/världsmusikFörskolaIngår i Kulturkatalogen Region Stockholm 2021/2022Nutida/experimentSkapande skolaÅk F-6
Pia är känd för sin “aire”, nerv och musikalitet i sin dans, och hennes arbete karaktäriseras ofta av ett nära samarbete med musiker både inom och utanför flamencotraditionerna, och med olika konstformer. Pia Pohjakallio är utbildad i flamenco i bl a Madrid, Sevilla och Malaga, i perkussiv dans i praktiken och hos Heather Cornell i New York.
Visa merVisa mindre
FF Tablao Móvil 
Mobil flamencoföreställning med Safoura Safavi (sång), Erik Steen (gitarr) och Pia del Norte (dans). I tablaon möts sången, gitarren och dansen på lika villkor, här får vi uppleva såväl traditionell improvisatorisk flamenco som talar klarspråk med sitt direkta starka uttryck och det mer nyskapande, konceptuella och artistspecifika. De kan ta med såväl sitt portabla golv som teknik vid behov. Flamencofredag.se 
Se klipp från utbudsdag med MCÖ här intill.

NYTT 2021: Carmen Recycled
En multisensorisk flamenco- och operaupplevelse. Föreställningen skapades som årets dansproduktion på Scenkonst Sörmland 2021 och turnerar genom LP Flamenco.
Vimeo Trailer Läs mer i bifogad pdf.

Bok: Recital - rop som går i arv
En unik poetisk utgivning med flamenco-poem översatta av Eva Möller Norée från spanska till svenska, med rytmiska teckningar av Annika Heed. Pia "del Norte" Pohjakallio står för idé och produktion. Boken ges ut av FlamencoFredag och kan köpas här: 

FÖR BARN/UNGA

FlamencoFredag – skolföreställningar 
En spännande upplevelse för spanskastuderande som passar för elever i mellan- och högstadiet samt gymnasiet. Timslånga matinéer för skolklasser bestående av utdrag ur de populära flamenco-kvällarna på Pygméteatern. Flamencofredag.se  Läs mer i bifogad pdf.

4 Vindars hus (F - åk 6)
En musikteaterföreställning som är baserad på mycket gamla berättelser från alla väderstreck i världen; från öst, väst, nord och syd. Med folksångerskan Anna Fält, dansaren och producenten Pia Pohjakallio och kontrabasisten Lauri AntilaLäs mer i bifogad pdf.

Pling, Tuut, Ta-Ria Takata – för barn/familj (förskola samt F - åk 3)
En interaktiv, akustisk musikföreställning för barn och familjer. Publiken får höra nykomponerad musik av gitarrlegenden Eva Möller tillsammans med rocksaxofonisten Kai Sundquist och flamencodrottningen Pia "del Norte" Pohjakallio.
Läs mer i bifogad pdf.

...Hennes fötter utförde riktiga trumsolon och det är omöjligt att förstå hur någon kan smattra så snabbt med klackarna. Ibland var det som om man hörde exakt samma rörelse, samma stämning, i gitarren som man såg i dansen. Syn och hörsel blev ett. Flamencons hetta, kraft och känsloladdning gör den till en upplevelse. Särskilt när den görs så kompetent och med sådan utstrålning som här.”  Susanne Holmlund, ST

Mest spektakulär var finska Anna Fälts och Pia Pohjakallios performance...” Alexander Agrell, Sydsvenskan