« Alla artister
foto: Felt fotografi

Pia del Norte Pohjakallio

Perkussiv dansare med flamenco som specialitet.
Folk/världsmusikFörskolaIngår i Länsmusiken Sthlm 2021/2022Nutida/experimentSkapande skolaÅk F-6
Pia är känd för sin “aire”, nerv och musikalitet i sin dans, och hennes arbete karaktäriseras ofta av ett nära samarbete med musiker både inom och utanför flamencotraditionerna, och med olika konstformer.
Visa merVisa mindre
Pia Pohjakallio är utbildad i flamenco i bl a Madrid, Sevilla och Malaga, i perkussiv dans i praktiken och hos Heather Cornell i New York. Pia tänjer på gränserna i perkussiv dans i samtida verk som ¡RÅ!, ett arbete hon gör med sångaren Anna Fält, LaTiDo quadrologin där hon och Per Lenner kombinerar elektroakustik med flamencokoder och användandet av skulptur med loopar för att bygga ljudlandskap.

FlamencoFredag
– skolföreställningar med Stocholms Tablao
En spännande upplevelse för spanskastuderande som passar för elever i mellan- och högstadiet samt gymnasiet. Timslånga matinéer för skolklasser bestående av utdrag ur de populära flamenco-kvällarna på Pygméteatern. På scen finns alltid minst en sångare, en dansare och en gitarrist. Utöver musik- och dansprogrammet får eleverna en introduktion till flamenco som konstform, de får prova på flamencorytmik under ledning av artisterna, och spanskastuderande får sångarnas favoritverser skickade till sig innan de kommer till teatern.

Läs mer i bifogad pdf.

4 Vindars hus (F - åk 6)
En musikteaterföreställning som är baserad på mycket gamla berättelser från alla väderstreck i världen; från öst, väst, nord och syd. Med folksångerskan Anna Fält, dansaren och producenten Pia Pohjakallio och kontrabasisten Lauri AntilaLäs mer i bifogad pdf.Pling, Tuut, Ta-Ria Takata – för barn/familj (förskola samt F - åk 3)
En interaktiv, akustisk musikföreställning för barn och familjer. Publiken får höra nykomponerad musik av gitarrlegenden Eva Möller tillsammans med rocksaxofonisten Kai Sundquist och flamencodrottningen Pia "del Norte" Pohjakallio. Det blir såväl skrattframkallande som allvarliga stunder fyllda av närvaro, mänsklig värme och kontakt.

Läs mer i bifogad pdf.

...Hennes fötter utförde riktiga trumsolon och det är omöjligt att förstå hur någon kan smattra så snabbt med klackarna. Ibland var det som om man hörde exakt samma rörelse, samma stämning, i gitarren som man såg i dansen. Syn och hörsel blev ett. Flamencons hetta, kraft och känsloladdning gör den till en upplevelse. Särskilt när den görs så kompetent och med sådan utstrålning som här.”  Susanne Holmlund, ST

Mest spektakulär var finska Anna Fälts och Pia Pohjakallios performance...” Alexander Agrell, Sydsvenskan