« Alla artister
foto: Kjell Gustavsson

PianoBasso

Stor musik i litet format
Jazz/improvisationKlassisk/opera
Stillsam kör- och orkestermusik som har arrangerats om för piano och kontrabas. Stycken av bland andra Johann Sebastian Bach, Wilhelm Stenhammar, Claude Debussy och Edvard Grieg. På en PianoBasso-konsert får man uppleva den klassiska musiken på ett lågmält och intimt sätt, med en klangbild som för tankarna till Jan Johanssons inspelningar. Ett vanligt upplägg är att musiken i konserten binds ihop till en enhet, med ett inslag av vilsamma improvisationer mellan styckena.
Visa merVisa mindre
2016 släpptes deras debutalbum Tranquillo som fick mycket fina recensioner, bl a i LIRA (se pdf här intill). 

2019 kom uppföljaren Tranquillo II. Sagt om det nya albumet och PianoBasso live:

”Avskalade meditativa toner från flygel och kontrabas tangerade konstant magiska nivåer” - Mats Hallberg, skribent på Kulturbloggen.

”PianoBasso arbetar med en avskalad och lågmäld klangbild. Med en meditativ rytmik och suggestiva klangfärger, infinner sig vid lyssnandet ett behagligt lugn och en ro, som är vilsam. Musiken är både helande och fungerar temposänkande. Därför är beteckningen tranquillo mycket lämplig.” - Bo Bjelvehammar, Opulens

”Våren! Man vill gråta. Behöver stilla sig. Alla de här syrendoftande känslorna har svenska jazzduon PianoBasso (de spelar piano och kontrabas) fångat på sin nya skiva. Tänk dig en uppdaterad Jan Johansson, han vars vemodiga pianoklink vi hört på skolavslutningar. Ack, livet!” - M Magasin

Gruppmedlemmar
Thomas Gustavsson - piano och arrangemang
Andreas Gustafson - kontrabas, elbas

Thomas är även medlem i världsturnerande New Tide Orquesta, frilansande kyrkomusiker inom Svenska Kyrkan och ackompanjatör åt olika vis- och jazzsångare.
 
Andreas anlitas ofta som musiker i vis-, jazz-, kör- och kyrkomusiksammanhang.