« Alla artister

Romeo & Julia Kören

Gränsöverskridande musik- och teaterupplevelse
Folk/världsmusikFör äldreFörskolaKlassisk/operaSkapande skolaVisor/singersongÅk 7-gymnÅk F-6
Romeo & Julia Kören är känd för sina spännande, dramatiska och även humoristiska tolkningar av tidig musik och blandning av teater, dans och sång. RJK har rönt stora framgångar internationellt i bl a Japan, Italien, Mexiko, USA, Tyskland, Kroatien, Ryssland, Israel och Frankrike. RJK är även kända från uppträdanden under fem Nobelmiddagar och underhållning under prinsessan Victorias bröllop.
Visa merVisa mindre
Renässanskonsert 
Romeo & Julia Kören har ett stort antal sånger från renässansens England, Frankrike, Italien och Spanien på sin repertoar; sånger om kärlek, vemod, lust och livsrus. Sångerna framförs till ackompanjemang av luta, ett av renässansens mest betydande instrument.

Fredmans begravning
Fredman står lik och vännerna samlas. I Bellmans värld är livet och döden grannar och Fredmans begravning blir en balansakt i rusets irrgångar. I dödens vitöga skymtar livets passion, plåga och komik genom Bellmans musik och texter.

Decamerone 
En musikalisk föreställning med mycket värme, humor och tänkvärda historiska insikter. Innehållet i den 700 år gamla Decamerone får dagens publik att höja på ögonbrynen och ungdomar att se på vår historia med nya ögon. Passion, list och skrupelfria bredrägerier–intet nytt under solen.

Hemlängtan
Många svenskar var på 1800-talet tvungna att lämna sitt land och mötte en ny kultur. Problem med språket, kulturkrockar och en evig längtan hem var deras vardag. Dramatiserade brev ger röst åt de svårigheter som mötte de svenska utvandrarna. Texterna blandas med musik som utvandrarna kan ha saknat från sitt hemland och sånger de kan ha hört i sitt nya hem. 

Både Decamerone och Hemlängtan ges också som föreställningar i skolor för högstadiet och gymnasiet.

FÖR BARN & UNGA:

Renässans för de yngsta 3 - 6 år
En trio ur Romeo & Julia Kören erbjuder en unik scenisk teaterkonsert för den yngsta publiken. Med en lättsam och humoristisk hand framförs renässansmusik som bygger broar till en ovan konsert- och teaterpublik.

Lirum Bililirum 4-8 år
Fyra sångare bär runt på en matta som kan förvandlas till vad som helst - ett träd, en båt eller en öde ö! Under lek och improvisation får barnen tillträde till renässansens stora musikskatt. 1500-talets bästa sånger framförs under halsbrytande koreografier och pinsamma kärleksscener. Det hela slutar i en storm som visar sig vara en pjäs av Shakespeare!

Ja, må han leva 8-12 år
Fredman är död och ska begravas. Men var är liket? I Ja må han leva tas vår nationalskalds musikskatt tillvara under det att en kvartett letar efter begravningens huvudperson. Kärlek, skratt och en del kval när Romeo & Julia Kören tar sig an Bellman.

Renässans för äldre 
RJK sjunger renässansmusik och agerar i små musikaliska tableauxer. Givetvis i renässanskostym. Solist, duett, trio eller kvartett. Inga tekniska eller andra behov - RJK önskar bara en trevlig miljö, några som lyssnar och gärna god akustik. De lånar gärna någon stol och något bord om det finns att tillgå.

Mer info finns i pdf här intill.