« Alla artister

Saxofonkvartetten Rollin´Phones

Internationellt välrenommérad kvartett, genre -och gränsöverskridande - för alla åldrar
FörskolaIngår i Kulturkatalogen Region Stockholm 2021/2022Klassisk/operaNutida/experimentSkapande skolaÅk F-6
Sedan 1986 har Saxofonkvartetten Rollin´ Phones varit en viktig del av svenskt musikliv. Gruppen är en mångsidig kammarmusikensemble med inriktning på konstmusik och repertoaren sträcker sig från klassiska standardverk och transkriptioner till verk av samtida tonsättare. Gruppen har blivit tillägnad ett flertal verk av både svenska och utländska kompositörer.
Visa merVisa mindre
NYTT PROGRAM 2021

Vad behöver en människa?
En barn- & familjeföreställning om demokrati

Med musik och rörelser gestaltas vad som kan hända i mötet oss människor emellan.
Vad behöver en människa? Och vad är demokrati? Eller, hur gör vi demokrati? Publiken bjuds på en mäktig upplevelse späckad av humor, rörelse och musik – med demokratin mitt i. Läs mer om föreställningen i pdf här intill.

Utöver kammarkonserterna gör kvartetten solistframträdanden med symfoni- och blåsorkestrar både i Sverige och utomlands och de har turnerat samt deltagit i festivaler runt om i världen, däribland Europa, USA, Sydamerika och Asien. Sex skivinspelningar finns hittills utgivna och gruppen har erhållit en rad stipendier bl.a. från Kungliga Musikaliska Akademien, Konstnärsnämnden och Kulturrådet.

Saxofonkvartetten Rollin´ Phones är aktuella med två program; Dedicated - tillsammans med saxofonisten Jonas Knutsson och percussionisten Rafael Sida, samt Esprit. Läs mer om programmen i pdfer här intill. 

Tove Nylund – sopransaxofon, VAKANT – altsaxofon, Edith Bakker – tenorsaxofon och Neta Norén – barytonsaxofon 

Tone klipper till med sin magiska sax (4 - 7 år)
En äventyrlig, undersökande och utforskande stund när Tone (mimskådespelaren Lena Nilsen) funderar och musicerar tillsammans med musikerna.

Mer info om föreställningen i pdf här intill.

Tone klipper till ges i samarbete med Klassiskt tonande och bokas av Ketty Lindström 0708-901553 ketty@tonande.nu