« Alla artister

Sexton Strängar

FörskolaKlassisk/operaSkapande skolaÅk F-6
Sexton Strängar bildades 2013 och har sedan dess haft en massa roliga musikaliska äventyr tillsammans med varandra och med barn och vuxna runt om i Sverige. Som klassiskt utbildade musiker tar kvartetten avstamp i den klassiska musiken men färdas sen genom många olika stilar och genrer.
Visa merVisa mindre
Gruppen började sin bana med att spela föreställningar för barn och med visionen att barn på nära håll ska få uppleva en konsert med hög kvalité och på ett sätt där de känner sig inkluderade och delaktiga. Visionen har sedan dess legat till grund för konserter och föreställningar - både vad gäller barn och vuxna.

Filip Runesson - violin, Gabriele Freese - violin, Paula Gårsjö - viola Anna Thorstensson - cello
  
Tjena känslor (4 - 8 år)
Stråkkvartetten Sexton Strängar utforskar det här med känslor. Känslorna som kommer, stannar kvar en stund för att sedan försvinna, eller bli till andra känslor. Med musiken som farkost slungas barnen ut på en fartfylld och omväxlande resa i känslornas värld. Hur ser man ut om man är riktigt arg? Hur känns det när man är rädd? Kan man vara glad inuti? Barnen lyssnar, sjunger och deltar i föreställningen, som kan inspirera till fortsatta samtal om känslor. 

Smaka på språket (F-klass - åk 2)
Sexton Strängar har skrivit egen musik som på ett musikaliskt och lekfullt sätt tar sig an det svenska språket. Vi smakar till exempel på alfabetet, vokalerna, ordklasser och ord som stavas lika men betyder olika saker. Smaka på språket finns både som separat föreställning och som ett Skapande skola-projekt med arbetsmaterial, låtmaterial, filmer och möjlighet till besök av kvartetten i flera steg.

 "Jättestort tack till er! Det var en jättelyckad konsert och eleverna tyckte det var superkul! Vi är väldigt nöjda. Tack så mycket för alla sånger!" Lärare, åk 1, Oskarshamn  

Sexton strängar blev med sin föreställning "Smaka på språket" utnämnd till Årets bubblare 2019 i Region Kronoberg. Motiveringen löd: "För sin förmåga att på ett musikaliskt och lekfullt sätt ta sig an det svenska språket. Med sitt utbud inom Skapande skola bidrar Sexton strängar till att göra professionell kultur till en naturlig del av barn och ungas vardag och lärande."