« Alla artister

Simon Stålspets

Prisad multiinstrumentalist med barnprogram för 5 - 9 år
Folk/världsmusikFörskolaÅk F-6
Simon Stålspets är multiinstrumentalist, utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och numera bosatt på landsbygden i Sörmland. Med bakgrund som turnerande folk- världsmusiker har Simon erhållit diverse stipendier och flera nationella- och internationella priser och nomineringar. Bland annat det tyska musikjournalistpriset Die Schallplatten Kritik.
Visa merVisa mindre
Bingo, en flamingo! 
Föreställning för barn 5-9 år, ca 30 minuter

I musikföreställningen Bingo, en flamingo! möter vi några av skogens djur och deras sånger. Artisten Simon Stålspets vägleder publiken. Vi träffar tex den sovande älgen som drömmer om blåbärsris och en sällsynt fågel kommer på besök. När skymningen faller går vi lite vilse i skogen innan vi hittar hem tack vare vissa knep vi lärt oss under resans gång.

Publiken tar aktiv del i ”lockrop och svar” traditionell musik från fäbodarna. Vi lär oss en ropsignal som talar om att den försvunna kossan är återfunnen, övar fyra simsätt, joddlar och lär oss en klappdans.

Såväl kända låtar tex Ser du stjärnan i det blå, och originalmusik av Simon Stålspets tex: Sigge spindel, Älgen sover, Skymningen faller, Stolpe in, Bingo en flamingo. 

Instrument i föreställningen: klockor, bockhorn, sälgflöjt, tumpiano, näverlur, mungiga, 12-strängad gitarr och en looppedal.

Simon har med sig all utrustning (ljud- och ljus) och sköter det själv under föreställningens gång. Riggtid ca 30 minuter, rivtid ca 15 minuter.

Föreställningen går även att genomföra utomhus på coronasäkert sätt (april-nov).

Info

Video

Bilder