« Alla artister
foto Sandy Haessner

Sousou & Maher Cissoko

Berättelser för alla åldrar till Korans underbara klang
Folk/världsmusikFörskolaSkapande skolaÅk 7-gymnÅk F-6
Möt en duo som ser resan som målet och mötet med människor genom musiken som deras största motivation. Sousou & Maher har turnerat i Canada, USA, Africa, Asien och Europa och svensk radio och TV har gjort dokumentärer om duon. De har framträtt på Polar Music Prize och turnerat med Laleh under hennes sommarturné 2017. Sousou & Maher har även samarbetat med artister som Timbuktu och Kapten Röd, exempelvis i SVT:s Folkets Musik. 2018 släppte de sin nya skiva Made of Music som speglar deras gemensamma resa. 

Sousou & Maher Cissoko har rötter både i Sverige och Senegal och ser sig själva som Jalis, även kallat Griot vilka ursprungligen är det västafrikanska mandinkafolkets musikaliska historieberättare. Sousou och Maher är två artister som bjuder på sig själva med stor värme och närvaro. Sousou är en av världens få kvinnliga koraspelare. Hon har rötterna i Skåne men lever nu halvårsvis i Senegal tillsammans med Maher Cissoko, som föddes in i en berömd korafamilj.


Visa merVisa mindre
Korans magiska sagovärld 3 - 8 år
I Västafrika berättas sagor till den vackra klangen från instrumentet kora. Sousou & Maher för er rakt in i denna förtrollade värld av sånger och sagor med rötter från medeltiden.

Man vet aldrig vad som händer när man följer koran 6 - 12 år
Sousou & Maher Cissoko spelar, sjunger och berättar om instrumentet korans starka dragningskraft, hur det har fört dem samman och kallat till livsäventyr.

Bulo Dinna – Sträck ut din hand! 12 - 19 år
Möten mellan kulturer
Jalins huvudsakliga roll är att genom musik förmedla berättelser och skapa förståelse mellan människor. I dagens samhälle karakteriserat av ett allt hårdare klimat med skarpare gränsdragningar mellan ”vi” och ”dem” har en sådan uppgift utkristalliserats till en central komponent av Sousou & Mahers musikskapande.

Föreställningen innehåller nykomponerad musik, producerad med stöd av Kulturrådet och Konstnärsnämnden. Musiken återfinns även på Sousou & Mahers album som släpptes våren 2014. 

Mer info om programmen finns i pdfer här intill.