« Alla artister
foto: Miki Anagrius

Stockholm Voices

Hyllad vokaljazzgrupp med band
Jazz/improvisationVisor/singersong
Precisionsslipad stämsång med fyra personliga och ekvilibristiska röster som tillsammans skapar ett unikt sound. Stockholm Voices är en vokaljazzkvartett som tillsammans med sitt band har fångat den svenska jazzpubliken sedan debutturnén våren 2014. Med utsålda konserter, radioinspelningar och lysande recensioner har de blivit en eftertraktad och uppskattad grupp bland de svenska jazzklubbarna och festivalerna.
Visa merVisa mindre
Musiken bygger på en stark tradition av stämsång inom jazzgenren. Debutskivan Come Rain or Come Shine är en hyllning till Monica Zetterlund och Bill Evans skiva Waltz For Debby. På Stockholm Voices konserter framförs musik från skivan tillsammans med andra favoriter ur The American Songbook.

“Äntligen! En ny svensk jazzvokalgrupp står på Jazzstudions scen och tomrummet efter Gals and Pals är fyllt. Stockholm Voices är fyra tätt sammansvetsade röster som utan hörbar ansträngning klarar konsten att frasera och svänga tillsammans som en riktig jazzensemble.” – Folkbladet, Gunnar Wiklund. 

“Med Stockholm Voices slår jazzen ut i full blom. Med sin utsökta röstbehandling och sitt artisteri på hög nivå blev det total succé för Stockholm Voices vid jazzkonserten i Blå salongen. Den relativt nybildade sångkvartetten turnerar flitigt och håller på att lägga den svenska jazzpubliken för sina fötter. Det är bara att kapitulera inför dessa formidabla röster och den fint integrerade grupp med fyra instrumentalister som bidrar till det lyckade resultatet.”
Norra Skåne, Åke Holmqvist 

Medlemmar i Stockholm Voices är:
Gunilla Törnfeldt - sopran, arrangemang & konstnärlig ledare 
Maria Winther - alt
Alexander Lövmark - tenor
Jakob Sollevi - baryton

Deras band består av:
Klas Lindquist - altsax
Mikael Skoglund - piano & arrangemang 
Svante Söderqvist - kontrabas
Calle Rasmusson - trummor