« Alla artister

Stockholm Voices

Hyllad vokaljazzgrupp med band
Jazz/improvisationVisor/singersong
Precisionsslipad stämsång med fyra personliga och ekvilibristiska röster som tillsammans skapar ett unikt sound. Stockholm Voices är en vokaljazzkvartett som tillsammans med sitt band har fångat den svenska jazzpubliken ända sedan debutturnén våren 2014. Med utsålda konserter, radioinspelningar och lysande recensioner har de blivit en eftertraktad och uppskattad grupp bland de svenska jazzklubbarna och festivalerna.
Visa merVisa mindre
Musiken bygger på en stark tradition av stämsång inom jazzgenren. Det senaste tillskottet till repertoaren är musik av Lennon/McCartney. På Stockholm Voices konserter framförs även musik från debutskivan Come Rain or Come Shine, tillsammans med andra favoriter ur The American Songbook.

“Äntligen! En ny svensk jazzvokalgrupp står på Jazzstudions scen och tomrummet efter Gals and Pals är fyllt. Stockholm Voices är fyra tätt sammansvetsade röster som utan hörbar ansträngning klarar konsten att frasera och svänga tillsammans som en riktig jazzensemble.” – Folkbladet, Gunnar Wiklund. 

“Med Stockholm Voices slår jazzen ut i full blom. Med sin utsökta röstbehandling och sitt artisteri på hög nivå blev det total succé för Stockholm Voices vid jazzkonserten i Blå salongen.” – Norra Skåne, Åke Holmqvist 

"Högklassig stämsång med sväng. En av säsongens riktiga höjdare! Betyg 5 av 5 möjliga" – Sundsvalls tidning

Medlemmar i Stockholm Voices är:
Gunilla Törnfeldt - sopran, arrangemang & konstnärlig ledare 
Maria Winther - alt
Alexander Lövmark - tenor
Jakob Sollevi - baryton

Deras band består av:
Klas Lindquist - altsax
Mikael Skoglund - piano & arrangemang 
Svante Söderqvist - kontrabas
Calle Rasmusson - trummor