« Alla artister
foto: Gunnel Johansson

Süperstar Orkestar

Medryckande och upplivande festmusik från Balkan
Folk/världsmusikSkapande skolaÅk 7-gymnÅk F-6
CORONAANPASSADE SKOLGÅRDS- OCH 
POP-UP - KONSERTER 2021

Sveriges mesta balkanbrassband har gjort det mesta från guerilla-workshops i klassrum till jättefestivalen i Guca, Serbien. De har rest på Balkan, träffat och spelat med fantastiska musiker och band från de romska områdena i Makedonien och Serbien och turnerat flitigt i Sverige. I SVT-serien ”Svenskarna i Guca” fick tv-publiken följa bandet på turné till den stora brassbandsfestivalen i Guca i Serbien. 

Deras femte album ”Hope” släpptes 2020.

Under coronaåret 2020 kom bandets mobilitet och anpassning till utomhusspelningar väl till pass. Skolgårdskonserter och pop-up-konserter på gator och torg är ett par kreativa lösningar för att kunna spela coronasäkert.

Balkanbrass är folkligt och något som i princip kan gillas av alla menar de. TV-program som Musikministeriet, där de spelade tillsammans med Thorleifs eller Talang där de utmanade Bert Karlsson finns med i bagaget.
Visa merVisa mindre
Süperstar Orkestar bildades 1997 och har specialiserat sig på blåsorkestermusik från Balkan. Flera gånger har orkestern rest till Serbien och Makedonien, träffat musiker och uppträtt på festivaler m.m. De har även turnerat i Sverige och grannländerna. De är ett populärt inslag på bröllop och andra fester. På klubben Balkan Superstars på Södra Teatern i Stockholm presenterade de unika gästspel från Balkan. 

Göran Christensen, bastuba
Jens Edenhed, klarinett
Lars Ydgren, saxofon
Magnus Hedenborg, trumpet
David Bryntesson, trumpet
Anton Grandert, tenortuba
Håkan Säfvestad, tenortuba
Erik Nilsson, bubanj

Förutom den energifyllda och medryckande Balkanmusiken berättar musikerna om melodierna och erfarenheter från sina resor. Eftersom orkestern spelar akustiskt och är rörlig är mötet med publiken direkt och personligt.

För äldre, barn/unga m fl
Förutom konserter spelar Süperstar Orkestar för barn och ungdomar i skolor och på sjukhus, för seniorer på äldreboenden och även ute på företagsevenemang och events samt festivaler och fester. 

Mer info finns i pdfer här intill.