« Alla artister

Suranjana Ghosh / Teental

– förnyar den moderna svenska musikvärlden med indisk tabla
Folk/världsmusik
Suranjana Ghosh är en spännande musiker från Indien som förnyar den moderna svenska musikvärlden med indisk tabla. Med stor musikalitet och fingertoppskänsla tillför hon indiska rytmer till folkmusik, flamenco, blues, jazz, kyrkomusik, opera och andra klassiska verk. De senaste åren har detta inneburit ett intensivt samarbete med musiker i Sverige och många musikprojekt av olika slag. 
Visa merVisa mindre
Teental är en exklusiv musikföreställning och ett möte mellan indisk och västerländsk tradition. Meditativt, improviserat och traditionellt. Nyskrivna melodier och kompositioner med ursprung i en månghundraårig musiktradition. Folk, klassiskt, fusion. Teental framför egna kompositioner och melodier i gränslandet mellan modern och traditionell musik. Teental öppnar dörren till den indiska musik- och rytmvärlden. Ett möte mellan olika musiktraditioner.

Musiker Teental: 

Suranjana Ghosh — tabla
Indisk musiker som förnyat den moderna svenska musikvärldenl. Hon tillför indiska rytmer till folkmusik, flamenco, blues, jazz, opera och andra klassiska verk. Suranjana komponerar egen musik.  

Jonas Knutsson — saxofon
En av Sveriges mest anlitade saxofonister som sammanför jazzens språk med folkmusikens i många olika konstellationer. 

Max Åhman — gitarr
Jazz- och rockmusiker som turnérat i många år, bl a i USA, Kanada, Indien, Kina. Från Symfonisk rock till World Music.  

Jonas Landahl — slagverk
Har en bakgrund i jazzmusiken och ett kontinuerligt samarbete med indiska musiker, bland annat i Indian Drum Orchestra. Har turnérat i Indien och Sverige. 

Emil Ingmar — klaviatur
Utbildad på KMH och verkar i Uppsala – som frilansande musiker och som arrangör.