« Alla artister

Susanne Ericsson

Sångerska med fiol — naket och nära
Folk/världsmusikTonsättareVisor/singersong
Musiken har alltid varit närvarande i Susanne Ericssons liv. Med fötterna djupt nere i Hälsingemyllan och med det musikaliska arvet från sin farmor, morfar, pappa och mamma var det självklart att Susanne började spela och sjunga vid tidig ålder. Efter att ha studerat klassisk musik vid fyllda 30, började Susanne frilansa som sångerska och folkmusiker och jobbade parallellt på ett musikförlag. Det dröjde till år 2010 innan Susanne bestämde sig för att spela in sitt första album I rörelse hos legendariske Lennart Östlund i Polar Studios.
Visa merVisa mindre
2011 var ett år av uppvaknande för Susanne. Hon förlorade sitt jobb som musikförläggare och drabbades av bröstcancer. Under behandlingen skapade Susanne sitt första egna album It’s Never Too Late (2013), som också spelades in av Lennart Östlund i Polar Studios. Albumet är en känslomässig resa som öppnar hjärtat och lyfter sinnet, inspirerad av klassisk musik och en stark folkmusiktradition. En modern mix av pop och emotionella ballader med budskapet att det aldrig är för sent att leva sina drömmar. 

Susanne håller egna solokonserter, mestadels i kyrkor, samt anlitas ofta som solist vid begravningar, bröllop och dop. 

Program
Det är aldrig för sent: Under konserten/föreläsningen "Det är aldrig för sent" sjunger Susanne Ericsson sina känslofyllda ballader och berättar om sin livsresa. Följ med på färden genom mörker och ljus där hoppet och livsglädjen alltid skiner igenom. Vilka drömmar bär du på som du ännu inte förverkligat?

Folkvisor, låtar och berättelser: Susanne bjuder in till en solokonsert fylld av folkmusik på fiol, folkvisor a cappella och berättelser från de djupa skogarna i Hälsingland. Självklart bär Susanne Järvsödräkten! 

Alf Henrikson i ord och ton
Tillsammans med pianist, kompositör och arrangör Sven Idar framför Susanne det populära programmet Alf Henrikson i ord och ton, där de presenterar Svens sprillans nya tonsättningar av Alfs underfundiga dagsverser. 29 av dagsverserna spelades in på CD sommaren 2020 av Lennart Östlund, Polar Studios, och medverkar på sång gör även skådespelerskan Birgit Carstén. "Personligt och genommusikaliskt. I toppklass" skriver Erik Kjellberg, professor i musikvetenskap och tillika musikant. "Man kan faktiskt säga att Sven Idar skriver nya klassiker. Några av melodierna är så vackra att det vibrerar inom en" säger estradören Mattias Enn.

"Det som förvånar mig mest är att man kan skriva så pass bra låtar utan att veta att man är en kompositör av högsta klass" - Lennart Östlund, Polar Studios 

För äldre
Susanne uppträder gärna på äldreboenden och annan verksamhet för äldre. Exempelvis hennes program Folkvisor, låtar och berättelser (se ovan) passar väldigt fint i sådana sammanhang.

Mer info finns i pdf här intill.

Info

Video

Bilder

Dokument