« Alla artister

Tassos Spiliotopoulos

Internationellt hyllad jazzgitarrist och kompositör
Jazz/improvisation
Jazzgitarristen Tassos Spiliotopoulos kommer ursprungligen från Aten, Grekland, men har tillbringat tolv år i London och är sedan 2013 bosatt i Stockholm, Sverige. Under sin tid i London blev Tassos snabbt en del av den brittiska jazzscenen och arbetade med många av landets främsta musiker. Han har också studerat vid prestigefyllda Guildhall School of Music & Drama (MMus) och Trinity College of Music (BMus, Hons).
Visa merVisa mindre
Tassos har turnerat och uppträtt på klubbar och festivaler i över 15 länder i Europa, Amerika och Asien både med sitt eget band liksom i många andra kreativa projekt. Han har arbetat med artister som Kenny Wheeler, Gary Husband, Asaf Sirkis, Dimitri Vassilakis, John Parricelli, Mike Outram, John Etheridge mfl.

 2005 bildade Tassos en kvartett med de tre begåvade musikerna, Asaf Sirkis, Robin Fincker och Yaron Stavi. Tanken var att skapa en modern grupp med ett nytt sound som kombinerar lyriska melodiska kompositioner med utrymme för högenergiska improvisationer på både gitarr, trummor, saxofon och bas. Kvartettens första album "Wait For Dusk" släpptes av Konnex Records 2006.

 Tassos andra album"Archipelagos"släpptes 2010 på F-IRE Records och bjöd på gästartisterna Kenny Wheeler och John Parricelli. Skivan fick ett varmt mottagande av den internationella musikpressen som hyllade Tassos distinkta gitarrspel och albumets unika sammansättning.

 År 2016 markerade ett nytt samarbete mellan Tassos och svenska musiker Örjan Hultén, Fredrik Rundqvist, Palle Sollinger i samband med att det nya albumet "In the North" släpptes. Ett album som Tassos anser är hans bästa inspelningsarbete hittills och som bekräftar hans rykte som en av de mest fulländade gitarrister i sin generation och en musiker som tillför jazzen något verkligt nytt. I likhet med Tassos Spiliotopoulos tidigare album, bygger musiken vidare inom genren modern jazz, men den här gången med ytterligare influenser från grekisk folkmusik, filmmusik, flamenco, blues och fusion.

 Tassos Spiliotopoulos - Gitarr Örjan Hultén - Saxofon Palle Sollinger - Bas Fredrik Rundqvist – Trummor