« Alla artister

The Favonians

Jazz/improvisation
En ny konstellation som bjuder på några av landets främsta jazzmusiker ihop med en sångerska, cellist och kompositör. De blandar nyskrivet med jazztolkningar av Kurt Weill, Burt Bacharach, Joan Baez, Joni Mitchell, Elton John m fl.
Visa merVisa mindre
Emeli Jeremias är sångerska, cellist och kompositör som letar inspiration i många musikaliska skrymslen och vrår. Hon har två uppskattade soloskivor i bagaget och har också fått uppmärksamhet tillsammans med Trio Mirsidrü som tolkat Gershwin och Weill och utsetts till en av årets jazzutgivningar 2014. Emeli har också fungerat som sidekick och medmusiker till artister som Annika Fehling, Emil Jensen, Pierre Ström med flera och medverkar på ett stort antal skivinspelningar som stråkmusiker och arrangör. På senare år har man också kunnat se Emeli på flera teaterscener som musiker, skådespelare och sångerska. Nu senast på Stockholms Stadsteater i rollen som Karin i revyn ”Prata högre, Karin” (2017).

Daniel Tilling är en av Sveriges mest namnkunniga och anlitade pianister. Han spelar regelbundet med konstellationer som Stockholm Swing All Stars, Stockholm Jazz Trio och Stockholm Jazz Orchestra. Han är en mycket uppskattad och lyhörd ackompanjatör och arrangör men också en sprudlande uppfinningsrik improvisatör och solist.

Lars Ekman, en spännande basist med hela världen som arbetsfält. Han har tillbringat många år till största delen i New York och spelat med några av de främsta namnen inom nutida jazz. Nu har han dock åter sin bas i Stockholm och gläder Sverige med sitt ekvilibristiska och smakfulla basspel.

Kristian Fredmark, en väletablerad trumslagare som utbildats vid Musikhögskolan i Malmö. Ena benet i den sörmländska myllan, andra på världens jazzscener. Kristian experimenterar gärna med sitt sound och är ständigt på jakt efter nya sätt att arrangera och bygga upp musiken.

Info

Bilder

Dokument