« Alla artister
foto Vilja-Louise Skough Åborn

Vanja Modigh

folksång i tradition och förnyelse
Folk/världsmusikVisor/singersong
Med rötterna i svensk folkmusik och med kreativitet, experimentlusta och sångglädje väver vokaltrion Vanja Modigh in element och influenser från hela världen. En konsert med Vanja Modigh bjuder på vackra, kraftfulla, nordiska folksånger, georgisk polyfoni, kärnfull amerikansk old time samt egenkomponerad musik. Arrangemangen utmärks av sin sammanflätade harmonik, sina säregna ornament, innovativa rytmer och kvartstoner. Trion tar med sig det färgrika norrskenet i sin musik och skapar en alldeles egen, unik ljudbild.
Visa merVisa mindre
"Det finns inga stränga gränser i sångerna, de rör sig förhållandevis fritt mellan skilda rötter och traditioner. Trion är trogen ett kulturarv, men de bär även på ett nytt, personligt och eget, de är kulturbärare in i framtiden." Bo Bjelvehammar, Opulens

"Det bästa av de i grunden ganska olika traditionerna vävs med varje rösts säregna karaktär ihop till den vävnad som är Vanja Modigh, som badar våra sinnen i en oförglömlig gåshudsframkallande eufoni." Luise Rube, LIRA

Trion har funnits sedan 2015 och de tre sångerskorna sammanstrålade i samband med sina studier i svensk folkmusik vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Under åren har trion turnerat i Sverige såväl som utomlands. I februari 2021 släpper de sin debutskiva Vocal Tradition i samarbete med Kakafon Records.

Anna Larsson, Vilja-Louise Skough Åborn, Katarina Söderlund 

ÖVRIGA PROGRAM

JULKONSERT
Vanja Modigh har utformat ett julprogram bestående av våra mest älskade julsånger samt mindre kända folkliga julvisor i egna arrangemang. Allt material tolkat i folkton.  

LUCIAKONSERT
Trion erbjuder ett stämningsfullt luciatåg där de, iförda handsydda lucialinnen, framför de anrika luciavisorna, folkvisor från förr samt egna kompositioner.