« Alla artister
foto Alison de Mars

Varieté Velociped

Musiker, kompositör, estradör m.m
Folk/världsmusikSkapande skolaTonsättareÅk 7-gymnÅk F-6
Erik Petersen är underhållaren och multimusikanten som kan få allt att klinga som skön musik. Vad sägs om Brahms på cykel, Bach på vinglas, Paganini för violinsolo och trädgårdsstol, Czardas på långkalsong och petersenska sånger I ljuvlig crazytradition. Erik har komponerat musik på ett stort antal teatrar runt om I landet. Han har arbetat som komiker, varietéartist m.m. Erik Petersen har även komponerat en Skrotsymfoni för skrot och symfoniorkester. Verket har gjort succé i flera länder med kompositören själv som skrotsolist.
Visa merVisa mindre
Medmusiker i Varieté Velociped är Bengt Johansson - en fängslande, färgstark musiker med renässansens blåsinstrument som huvudfack men med många häpnadsväckande bisysslor samt Svante Drake som väckt storögd förundran världen över som muntrummis. Förutom hans innovativa beatbox bjuder han även på många andra klingande överraskningar.

UNDER CORONA
Varieté Velociped anpassar sig efter rådande omständigheter och kan spela utomhus samt med reducerad publik och tillräckligt avstånd mellan publiken.

För barn/unga

Brahms på cykel – en kabaré för låg- och mellanstadiet fylld av smittande glädje, där både den klassiska musikens mästerverk och modernare rytmer bubblar fram på de mest överraskande sätt. “Lekfullhetens seger över den döda materien” utbrast DN:s recensent.

Mer info om föreställningen finns som pdf här intill.

Info

Video

Bilder

Dokument