« Alla artister

Vattenmannen och Speed

Om det viktigaste vi har - vatten
FörskolaSkapande skolaÅk F-6
Vattenmannen och Speed är TV-programmet som kommit ut i verkligheten för att prata, sjunga och diskutera om vatten. Om hur hav och sjöar mår och om vattnets kretslopp. För Vattenmannen och Speed är vänskap och vatten det viktigaste på hela jorden! TV-programmet har visats i flera omgångar på UR och SVTB sedan 2011. Avsnitten och mycket mer går fortfarande att se på vår hemsida.
Visa merVisa mindre

Världens bästa vatten

Varför är det viktigt att tvätta händerna? Kan vattnet ta slut?Hur långt kan en nysning åka? En musikworkshop där barnen får vara med och sjunga, dansa och diskutera! De får också vara med och skapa en helt ny låt om vatten.

Vattenmannen och Speed dyker upp
När Vattenmannen och Speed dyker upp med sin vagn kan vad som helst hända. Lindans med vattenmannendockan, indiska reptricket och framför allt - musik! Och vilka ljudvågor de skapar: jazz, pop och reggae. Barnen är med och sjunger, dansar och diskuterar om det härliga, men också jobbiga med vatten och hav. Hur mår sjöarna och haven? Finns det hajar i Sverige? Hur fungerar vattnets kretslopp? På ett lekfullt sätt och med musikens hjälp berättar vi om och diskuterar vattenfrågor. Visst finns det problem, men de är till för att lösas. Vi kan göra det tillsammans! 

JULSHOW!
I jultider har Vattenmannen & Speed såklart en egen julshow, med luciakronor, öppen spis, paket med rim och specialskrivna vattenjulsånger. Eventuellt dyker den fantastiska sjungande fisken upp; en leksaksfisk med inbyggd talsyntes- fast den sjunger! Svårt att beskriva, måste ses!

Maximal magisk julkänsla när Vattenmannen och Speed showar in julen.  

Vattenmannan & Speed kommer även gärna till er skola med Skapande skola - projekt, läs mer i pdfer här intill.

Vattenmannen: Robert Cronsioe – synt, gitarr, dragspel, trummaskin mm. Har turnerat med bland andra The Cardigans, Joakim Thåström, musikteaterföreställningarna -Huller om Buller med Tone och Poff och Ljudhjältarna.

Speed: Tomas Hirdman – sång, gitarr mm. “The hardest working man i barnshowbusiness” (DN) har skrivit mycket musik till SVTB, bland annat Hotell Kantarell, skrivit och producerat en mängd CD för barn, senast den Grammisnominerade Johanna och kökskvartetten med Johanna Westman.