« Alla artister

Visor trasiga och hela

Texter av Lars Forsell, musik av Brel, Weill och Piazzolla
Visor/singersong
Visor trasiga och hela är en konsertföreställning med Johanna Aveskogh och Emeli Jeremias. Musiken består av olika kompositioner av Brel, Weill, Piazzolla som alla bär texter och översättningar av Lars Forssell. 

Däremellan återges en brevväxling mellan Johanna och Emeli som berör alltifrån stora samhällsfrågor till djupt personliga reflektioner. Som en röd tråd löper temat om att vara kvinna i konsten genom tiderna.
Visa merVisa mindre
2014 släpptes skivan Visor trasiga och hela på Tröstlösa Records:

"Av alla texter han skrev till utländska melodier, ofta franska, valde de ut elva stycken. Många kända visor, som ”Jag står här på ett torg” och ”Snurra min jord” på temat krig och/eller kärlek. Modigt gjort, nog inte bara i mitt minne de måste kämpa mot till exempel Ulla Sjöbloms original-inspelningar. Fast Aveskogh/Jeremias klarar det. De hyllar både vördnadsfullt och personligt. Forssells sångpoesi fortsätter att vara giltig också i vårt sekel." Bengt Eriksson, Kristianstadsbladet

"Visor med texter av Lars Forssell och originaltexter och melodier av storheter som Boris Vian, Léo Ferré, Kurt Weill, Ira Gershwin, Jaques Brel, Astor Piazzolla och Monica Dominique, ja inte kan det bli dåligt om tolkaren har något så när stort omdöme och bra sångröst. Det har definitivt Johanna Aveskogh som också har en pianoteknik som passar som hand i handske för denna musik. Hjälp har hon av framför allt Emeli Jeremias på dragspel, klockspel, kalimba och kör och sist men inte minst en helt underbart vackert trakterad cello." Bengt Edqvist, Lira

Johanna Aveskogh är jazz- och vissångerska verksam på jazzklubbar, i kyrkor med mera. Hon tilldelades 2016 Kalmar Läns stipendium till minne av Hansi Schwartz för sina tolkningar av Lars Forssell.

Emeli Jeremias är cellist, sångerska, låtskrivare och arrangör och verkar på många av våra teaterscener. Hon har släppt flera skivor i eget namn och som medmusiker och producent.

Vid vissa föreställningar deltar även Ola Johansson, piano, kontrabas och dragspel. Ola arbetar för närvarande som musiker, kompositör och skådespelare på Teater Pero i Stockholm.

Rider: Eluttag. Använder gärna befintligt piano om ett stämt sådant finnes, annars tar vi med eget elpiano. Vi har egen ljudanläggning med mikrofoner. Scenstorlek ca 4X2 men anpassningsbart.

Info

Bilder