« Alla artister

Zakhrafat

Två kulturer. En gemensam melodi.
Folk/världsmusik
Zakhrafat består av två musiker som med skilda musikaliska bakgrunder förenas i ett gemensamt melodispel. Utforskandet av alla lager i musiken har lagt grunden för en lekfull konversation där ornament, komp och melodi framförs av båda musikerna. Dessa två musiker får kombinationen av slagverk och qanun att låta både naturlig och spänningsfylld. 
Visa merVisa mindre
Mårten Hillbom (SE)
Dynamik och melodik är två grundpelare i Mårten trumspel.
Med sitt unika trumset bygger han fantasifulla ljudlandskap och med stämda klockor tar han ytterligare ett steg närmare melodierna.

"Med inspiration från olika länder och kulturer i en ny, gränsöverskridande och enastående slagverkskomposition fyller Mårten ett tomrum i folkmusiken. Mårtens musik kommer med all sannolikhet att förändra den moderna fokmusiken med ett gränsöverskridande musikaliskt kulturarv som bygger broar tvärs över nations- och kulturgränser."  - Ulf jönssons minnesfond 2018
 
Feras Charestan (SY)
Feras är en av världens mest betydande artister på sitt instrument. Som kompositör skriver han bland annat musik för qanun, slagverk och stråkkvartett. Detta var vad hans avhandling handlade om när han, våren 2018, tog sin master vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har spelat med artister som Fairuz, Marcel Khalifeh and Ziad Rahbany. Med jämna mellanrum står han på scenen som solist med Qatar Philharmonic orchestra och Syrian national symphony orchestra. 

"I ena stunden kände jag mig helt rofylld och jag ville bara blunda.
Ett ögonblick senare så bubblade känslorna inom mig och jag fällde en tår."  - Publik efter konsert på Kulturverket, Halmstad 2018

Video

Bilder