UPPDATERING: Musikcentrum Öst och Riks står bakom #metoo uppropen

Musikcentrum Riks (MCR) har med bestörtning följt den flodvåg av vittnesmål från teater- och operahåll och nu även kvinnliga jurister som vittnar om sexuella kränkningar och övergrepp. 
Musikcentrum Riks (MCR) har med bestörtning följt den flodvåg av vittnesmål från teater- och operahåll och nu även kvinnliga jurister som vittnar om sexuella kränkningar och övergrepp. Vi stöttar givetvis dessa upprop och vill lyfta frågan i alla MCRs regionala föreningar, såväl som i MCR och ge konkret stöd till de musiker och artister i MCRs medlemsföreningar som kan ha blivit utsatta för liknande kränkningar. Svenska Musikerförbundet har startat ett nätverk för utsatta frilansande musiker – och vi gör gemensam sak med dem. Maila ordförande i MCR, hilmamusic@gmail.com, om du vill delge erfarenheter och/eller ingå i detta nätverk för att få stöd i dina upplevelser och/eller arbeta för att motverka liknande för framtiden. Om du är medlem i Musikerförbundet kan du också direkt ta kontakt med Elise på Musikerförbundet. elise@musikerforbundet.se

Uppdatering. Idag fredagen den 17 nov gick 1993 kvinnliga musiker ut i ett upprop i dn. Det är fruktansvärda vittnesmål om en manlig maktstruktur av förtryck och sexuella övergrepp. Läs uppropet här: