BARNMUSIK OCH SKAPANDE SKOLA

Barnmusik och barnpublik är en av hörnstenarna i vår verksamhet. Bland våra medlemmar finns några av Sveriges bästa musiker som specifikt spelar och komponerar musik för barn. Hos oss finns också artister som spelar för alla åldersgrupper och gärna inkluderar barn och unga i sin publik. 

Barn är den bästa och viktigaste publiken. Att ge dem grymma konsertupplevelser borgar för att de fortsätter uppskatta och berikas av musik under hela livet.
Det vill vi göra.

Musikgenrer och åldersgrupper
Alla våra medlemmar är sökbara på vår hemsida i den genre de spelar i. 
Du kan även söka på åldersgrupper som de riktar sig till.
Sök på vår hemsida 

Personlig service och råd
Vi har möjlighet att ge personlig rådgivning via telefon eller ta ett möte och presentera både oss och våra medlemmar närmare. Har du funderingar kring våra akter eller undrar över artisternas priser och tillgänglighet kan du vända dig direkt till oss. 
Kontakta Mia Ternström, koordinator Barn & Unga

Barnkalas - nyhetsbrev om musik för barn och unga
I nyhetsbrevet Barnkalas berättar vi om våra artisters verksamhet och föreställningar. I Barnkalas får du även tips på hur du kan boka våra medlemmar subventionerat och var du kan gå och se dem live.
Anmäl dig till Barnkalas

Musiker till Skapande skola
På vår hemsida hittar du musiker med konserter, koncept och idéer att ta tillvara på inom ramen för Skapande skola-medel. I Kulturrådets kriterier ingår att konstnären man samarbetar ska vara professionell. Alla artister som är medlemmar i Musikcentrum Öst motsvarar detta kriterium och under ”Skapande skola” presenterar vi dem som dessutom är vana att arbeta med barn och unga.
Sök musiker för Skapande skola projekt

MUSIKCENTRUM ÖST - en organisation med ett uppdrag

Projektidéer och samarbete

Vi vill ha en kontinuerlig dialog med er som arbetar dagligen med barnen i skolorna. Vi vill samordna utbud och hjälpa till med arrangörsverksamhet. Vi vill veta vad ni har för idéer och behov kring musik i skolan och vi vill vara bollplank när ni planerar er kulturverksamhet. Allt detta ingår i vårt uppdrag och är helt avgiftsfritt för er.

Är du musiker och spelar för unga?
En annan del av vårt uppdrag är att fånga upp musikers projektidéer och se hur vi kan hjälpa till att förverkliga dem så att ännu fler barn får tillgång till ett varierat musikutbud med hög kvalitet. Om du har en idé eller ett färdigt koncept är du varmt välkommen att vända dig till oss och diskutera samarbete. Du kan också ansöka om att bli medlem i Musikcentrum Öst och på så sätt få hjälp att nå ut med musiken till barnpubliken.