Musikcentrum Öst söker ny medarbetare 1 september 2021 — 31 januari 2022

Vill du vara med och jobba med återstarten av musiklivet? Vi söker en mångsidig medarbetare på deltid (60 %) från den 1 september 2021 t o m januari 2022. Det kan finnas möjlighet till förlängning av tjänsten men detta är avhängigt utfall av kommande bidragsansökningar.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna handlar om:
  • att självständigt kunna ta hand om definierade musikförmedlingsprojekt (som t ex Efterhäng, Musik till vardags m fl)
  • att koordinera de särskilda stödsatsningar som Kulturrådet beviljat Musikcentrum under 2021 (fokus utbildning och livestreaming)
  • att stötta den regionala koordinatorns arbete kring regional förmedling av musik
  • att generellt stötta musiker med rådgivning och karriärplanering

Musikcentrum Öst arbetar i team vilket gör att samtliga medarbetare periodvis går in och stöttar varandra vid arbetstoppar. Arbetsuppgifterna kan därmed variera. Arbetet bedrivs under kontorstid men enstaka tjänstgöring kan komma att ske kvällar och helger.

Vi söker dig som självständigt kan driva musik- och kulturprojekt. Följa upp ekonomi liksom praktiskt genomförande. Du har en dokumenterad erfarenhet av att arrangera livemusikprojekt, en djup kunskap om kulturlivet generellt och i Stockholmsregionen i synnerhet. En viktig del av verksamheten är musik för barn- och unga och du behöver både ha en god kunskap och ett kontaktnät på regional och kommunal nivå i Stockholmsregionen (t ex av kultursekreterare och andra nyckelpersoner i kulturlivet) samt kännedom om stödsystem och subventioner. 

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt har god kännedom om basal marknadsföring i sociala medier. En självklarhet är att du har god kunskap Microsoft Office-program, behärskar digitala lösningar som och kan leda och samordna onlinekonferenser och utbildningar.
Meriterande men inget krav är grundläggande kunskaper i bild- och videoredigering (Premiere eller i-movie), Photoshop, Canva etc.

I vår rekrytering strävar vi efter en bred kompetens och att arbetsplatsen präglas av mångfald vilket vi kommer att ta hänsyn till i urvalet. Beskriv därför gärna litegrann kring bakgrund och erfarenheter utanför kulturlivet.

Om du är intresserad av tjänsten, maila in ett personligt brev samt cv till ragnar@musikcentrum.se
Sista ansökningsdag 4 juni.

Tjänsten regleras av kollektivavtal och semesterersättning på 13,5 % utgår utöver lönen.
För ytterligare upplysningar, ring eller maila Musikcentrum Östs verksamhetsledare Ragnar Berthling, ragnar{at}musikcentrum.se, mobil: 070 413 97 09.

Om Musikcentrum Öst:
Vi är en icke vinstdrivande organisation för professionella artister och musikgrupper som verkar med stöd av Kulturrådet och Region Stockholm. Vi samverkar med Musikcentrum Väst och Syd i förbundet Musikcentrum Riks. Kärnan i vår verksamhet är förmedling av medlemmars musik-akter, stöd till musiker och att verka kulturpolitiskt för att belysa musikers villkor. Vi driver också en rad projekt på musikområdet. Vårt kontor finns i Stimhuset på Södermalm i Stockholm. Läs mer om Musikcentrum Öst på vår hemsida: